Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen 'parkeren per minuut' in Amsterdam

11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeren-groot-politie_02.jpg
In de gemeentelijke parkeergarages in Amsterdam komt geen 'betalen per minuut'. Autobezitters moeten gewoon per uur blijven betalen. Anders loopt de gemeente te veel inkomsten mis. Onlangs besteedde Kassa aandacht aan het dure parkeerbeleid van vele gemeenten.
Dat schrijft wethouder Eric Wiebes (VVD, verkeer) in een brief aan de gemeenteraad. De regionale zender RTV Noord-Holland berichtte daar donderdag als eerste over.
De gemeente experimenteerde in 2008 met het zogeheten 'real time parkeren' in de parkeergarage bij het stadhuis. Automobilisten betaalden daarbij per tijdseenheid van drie minuten. De inkomsten voor de gemeente daalden toen met 17 procent.
Als automobilisten in alle gemeentelijke garages per minuut zouden betalen, zou de gemeente jaarlijks 3,2 miljoen euro mislopen. Omdat de hoofdstad voor een enorme bezuinigingsoperatie staat, vindt Wiebes dat nu geen goed idee.
Wiebes schrijft overigens wel dat het stadsbestuur betalen per minuut ,,een eerlijker en wenselijk systeem'' vindt. Mocht Amsterdam er in de toekomst weer financieel beter voor staan, dan zal de gemeente hier opnieuw naar kijken.
De gemeenteraad nam begin dit jaar een motie van de VVD aan waarin het college van burgemeester en wethouders werd gevraagd om 'betalen per minuut' te realiseren. Het tarief moest daarbij hetzelfde blijven als de huidige uurprijs. Dat gebeurt nu dus niet.  ANP Bekijk ook de aflevering van Kassa: Veel parkeergarages veel te duur!

Meer over:

diginieuws, parkeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!