Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen ontslagvergoeding medewerkers Hilckmann

05-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bbq vlees rood 930x520
Ontslagen medewerkers van Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann krijgen voorlopig geen ontslagvergoeding meer. De directie van de twee bedrijven, die begin dit jaar aankondigde de stekker eruit te trekken wegens oplopende verliezen, ziet zich genoodzaakt de betalingen op te schorten wegens een recente uitspraak van de rechter.
Bodemprocedure
De rechter oordeelde dat pas later in een bodemprocedure duidelijk wordt of Hilckmann geld dat het bedrijf van de gemeente kreeg voor een verhuizing mag gebruiken voor bedrijfsactiviteiten, waaronder de uitbetaling van ontslagvergoedingen. De directieleden willen niet het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld voor onrechtmatig gebruik van het geld.
Geen toestemming
De gemeente heeft geen toestemming gegeven om de 21 miljoen euro voor de verhuizing te gebruiken voor de ontslagvergoedingen. De verhuizing is er nooit van gekomen en de gemeente wil het geld nu terughebben.
Door de beëindiging van de activiteiten van de twee bedrijven in februari kwamen ruim tweehonderd mensen op straat te staan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!