Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen nieuwe steunaanvraag Booking.com

22-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
winst omzet geld pond 1127
Boekingssite Booking.com is niet van plan om hulp aan te vragen onder het nieuwe NOW 2.0-steunprogramma van de overheid, na forse kritiek op een eerdere steunaanvraag. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door het FD over de zaak.
Er wordt nu gefocust op oplossingen voor de langere termijn met het oog op de malaise in de reissector door de coronacrisis, zegt Booking.com. Op de korte termijn zijn oplossingen onvoldoende om de onderneming klaar te maken voor een toekomst met een veel zwakkere vraag naar reizen. Hoewel Booking.com ontslagen niet uitsluit, zouden er nog geen concrete plannen zijn voor een reorganisatie.

Forse kritiek

De activiteiten van Booking.com op het hoofdkantoor in Amsterdam zijn door de coronacrisis hard getroffen. Voor 5000 werknemers vroeg het bedrijf de NOW-regeling aan, waarbij de loonkosten grotendeels worden vergoed door de overheid. Dit gebeurt op voorwaarde dat er geen ontslagen vallen. Die aanvraag leidde tot kritiek van verschillende politie in Den Haag, omdat Booking.com deel uitmaakt van een Amerikaanse bedrijf dat de afgelopen jaren miljardenwinst maakte en belastingen zou ontwijken in Nederland. 
De NOW 2.0-regeling is aangescherpt. Bedrijven mogen dit jaar geen dividend uitkeren, geen bonussen betalen aan bestuursleden en geen eigen aandelen inkopen. De ontslagboete is wel uit de regeling geschrapt. Bedrijven die coronahulp van de overheid kregen, konden een boete verwachten als ze hun personeel zouden ontslaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!