Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen langstudeerboete voor zieke studenten

14-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurocenten_-_vraagbank_03.jpg
Studenten die om medische redenen meer dan een jaar studievertraging hebben opgelopen, hoeven geen langstudeerboete te betalen. Dat heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) dinsdag tijdens een bestuurlijk overleg met studentenorganisaties toegezegd.
Bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) waren diverse klachten binnengekomen van studenten die ziek zijn of ziek waren geweest en nu toch ineens een rekening voor de langstudeerboete van ruim 3000 euro kregen. ,,Het zijn hele schrijnende gevallen", aldus LSVb-voorzitter Kai Heijneman. ,,Ze konden om medische redenen hun studie niet afmaken, het was ze toegezegd dat ze weer aan een nieuwe studie konden beginnen zonder dat de voorgaande jaren zouden meetellen. En ineens ligt er een forse rekening op de mat." Het probleem zit volgens Heijneman bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de instelling die onder meer verantwoordelijk is voor de studiefinanciering. ,,Zij hebben verkeerde voorlichting gegeven."
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!