Kassa

Geen geitjes in de wei meer op de verpakking

19-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geitenkaas.jpg
Verscheidene grote fabrikanten van geitenkaas gaan ,,misleidende'' plaatjes van geiten in de wei van hun verpakking halen. Dat heeft Wakker Dier zondag bekendgemaakt.
,,In werkelijkheid staan vrijwel alle geiten op stal. De meeste fabrikanten hebben hun verpakkingen al aangepast of zullen die komende maanden aanpassen'', stelt de actieorganisatie. Volgens Wakker Dier gaat een aantal producenten ook bekijken of de geiten toch de wei in kunnen.
Proefproces
De dierenbelangenclub startte eerder dit jaar een proefproces bij de Reclame Code Commissie tegen de misleidende verpakkingen in de zuivelschappen van supermarkten.
Lidl
Supermarktketen Lidl heeft bevestigd dat de verpakkingen van de geitenkaasjes worden aangepast. De nieuwe verpakkingen liggen naar verwachting volgende maand in de schappen.
Snelgroeiend
De geitensector is al jarenlang de snelst groeiende veesector van Nederland. In totaal telt ons land circa 270.000 melkgeiten. ,,Vrijwel alle niet-biologische melkgeiten staan jaarrond op stal. Ze staan dan met honderden, soms duizenden, geiten in een krappe stal op stro'', aldus Wakker Dier.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!