Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen garantie bij 'veelvoudig gebruik' bij Bax-shop

23-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
971 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Thomas le Clercq is een echte muziekliefhebber. In de zomer bezoekt hij festivals, tijdens het sporten luistert hij muziek en ook thuis staat zijn harde schijf vol met technodeuntjes. In juli 2013 koopt Thomas een Sennheiser HD25 II hoofdtelefoon van €189 bij Bax-shop om nog meer muziek te luisteren. Twee jaar later gaat de hoofdtelefoon stuk binnen de garantie, maar Bax-shop vergoedt niks.
Drie jaar garantie
Na twee jaar gaat het snoertje stuk en Thomas stuurt zijn Sennheiser koptelefoon op naar Bax-shop. De winkel zegt dat het snoertje kapot is gegaan wegens veelvoudig gebruik. Ze geven hem de optie om voor €100 de hoofdtelefoon te laten repareren of hij kan voor €50 de kapotte hoofdtelefoon teruggestuurd krijgen. Hier is Thomas het niet mee eens. Bij aanschaf op de website van Bax-shop is hem '3 jaar Bax-shop garantie' beloofd.
'Veelvoudig gebruik'
Na veel onduidelijke telefoontjes en een aangetekende brief waar niet op wordt gereageerd schrijft Thomas een mail naar ons. Wij zochten het voor Thomas uit en inderdaad: 'veelvoudig gebruik' is geen legitieme reden om de garantie te laten vallen. Bax-shop is het hier niet mee eens. Deze reden staat zelfs op hun website in de voorwaarden. Daar staat echter niet wat Bax-shop verstaat onder 'veelvoudig gebruik'. Thomas had dus eigenlijk zijn hoofdtelefoon minder vaak moeten gebruiken.
Confrontatie
Na een sportieve ochtend in de sportschool gaan Rutger en Thomas onderweg naar Goes. Thomas is al maanden bezig om dit probleem op te lossen met het bedrijf. Woordvoerder Patrick Hermus van Bax-shop legt uit dat het snoertje van Thomas' hoofdtelefoon defect is en hier maar drie maanden garantie op zit, omdat dit een vervangbaar onderdeel is. Op de hoofdtelefoon zelf zit wel drie jaar garantie. Tijdens de confrontatie blijkt dat Bax-shop dit op hun website had moeten vermelden. Wij kaarten ook aan dat de reden 'veelvoudig gebruik' geen geldige reden is, ook dit belooft Bax-shop op hun website te wijzigen. Bovenop de gemaakte excuses krijgt Thomas een nieuwe Sennheiser hoofdtelefoon en een taart!
Belbus nodig?
Heb jij ook de Belbus nodig? Schrijf naar Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum of mail naar belbus@vara.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

avangestel
avangestel24 apr. 2016 - 12:04

Een kabeltje kapot kan ik me wel voorstellen, hoe vaak komt bij het bewegen terwijl men muziek luistert zo'n kabeltje niet even klem te zitten en of het dan wel of geen garantie zou moeten zijn? het is natuurlijk een zwak onderdeel omdat we geen dikke kabels aan een hoofdtelefoon willen hebben. Goed dat Bax het toch in orde heeft gebracht, ik heb hele goede ervaringen met Bax dus jammer dat zo is verlopen.

audb
audb24 apr. 2016 - 11:39

Op de hoofdtelefoon zit 3 jaar garantie? Hallo een kabel is een onderdeel van een hoofdtelefoon en valt wel degelijk voor 100% onder deze garantie en mag zelfs niet van garantie worden uitgesloten. Alleen als er door eigen schuld bv door het aan de kabel trekken om de plus uit een apparaat te trekken zal dat niet het geval zijn en moet dan ook door een garantie verlener aangetoond moeten worden. Maar nu komen ze met een nieuwe aan zetten maar wat er niet wordt verteld is dat de garantie op het moment dat je een product aanmeld wordt gepauzeerd en weer gaat lopen op het moment dat je het product weer in ontvangt kan nemen.  Daarom altijd op de bon de datum van inlevering laat noteren en ook wanneer je weer beschikking krijgt over het product dan gaat opnieuw de garantie lopen. Je mag dan de tijd dat je geen gebruik heb kunnen maken van een product bij tellen bij de afloop tijd van de garantie. Als voorbeeld 1 mei 2017 je garante zou aflopen en je hebt een maand geen gebruik kunnen maken van je product dan zal niet op 1 mei maar op 1 juni  je garantie aflopen. Het zelfde geld dus ook voor Rutger en anderen die er mee te maken hebben of hebben gehad, Vooral bij duurdere apparatuur  is bij weigeren van deze wettelijke regel het verstandig om een advocaat te vragen of die wilt bemiddelen of zelf naar de kanton rechter te stappen. 

amj2008
amj200824 apr. 2016 - 9:27

De garantie wordt eigenlijk door Sennheiser gegeven en niet door baxshoppe, dus zelfs als je het verkoopt met de garantie erbij, is het nog steeds geldig. Ik snap niet waarom ze dat niet gezegd hebben, onnozel eigenlijk, iedereen weet dat het zo is. Maar het is gelukkig opgelost, want het zijn goede mensen daar in Goes, ik weet dat uit eigen ervaring, ze doen niet moeilijk, alleen als je de kluiten belazert..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!