Kassa

'Geen extra geld huisartsen van verzekeraars'

06-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg-dokter-arts-930x520
Huisartsen krijgen geen extra geld voor de zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen en patiënten in achterstandswijken. Zorgverzekeraars, huisartsen en het ministerie van Volksgezondheid hebben afgesproken dat er in 2018 meer financiële middelen zouden worden vrijgemaakt zodat huisartsen meer aandacht aan deze patiënt kunnen geven. Maar volgens de huisartsenorganisaties komen de verzekeraars deze afspraken niet na.

Verzekeraars geven niet door aan zorgverleners

,,De problemen waar huisartsen voor staan zijn overduidelijk. Steeds verder oplopende druk op de huisartsenposten; meer en complexere zorg voor ouderen en meer mensen die bij de huisarts aankloppen. Er is geld beschikbaar gesteld om deze problemen aan te pakken, maar verzekeraars geven dit niet door aan de zorgverleners'', aldus Martin Bontje, voorzitter van InEen, belangenorganisatie van huisartsen.

Oplossing

De Landelijke Huisartsenorganisatie LHV zoekt naar een oplossing. ,,We gaan nu samen met het ministerie van VWS kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat verzekeraars knelpunten wel oplossen en investeren in de zorg'', aldus LHV-voorzitter Ella Kalsbeek. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

gerard van tol
gerard van tol6 nov. 2017 - 18:59

Ja dat geld hebben de verzekeraars hard nodig voor hun eigen hobby's zoals bonussen voor de directie, peperduur inrichten van kantoren en sponseren van allerlei zake, die niets met ziekenkosten te maken hebben.

pietv
pietv6 nov. 2017 - 17:29

maffy 1948.Hoe kun je stellen dat deze regering op moet treden tegen dit gajes? In de toekomst komen ze zelf in aanmerking om een functie te vervullen bij een Zorgverzekering. Ze gaan hun vriendjes niet afvallen.

simon55
simon556 nov. 2017 - 12:48

Knelpunten oplossen doen ze niet. De oudere mens kan zowel figuurlijk als letterlijk doodvallen.

maffy1948
maffy19486 nov. 2017 - 12:39

Zorgverzekeraars denken eerst aan hun eigen  hoe ze zoveel mogelijk geld in eigen zak kunnen steken. Zo komen ze dus overal tekort in de zorg voor ouderen, huisartsen en medicijnen. Word tijd dat deze regering eens optreed tegen dit soort gajes.   

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!