Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen extra belasting op tweede huis Frankrijk

21-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
huis-groot_02.jpg
De Franse regering ziet bij nader inzien toch af van een extra belasting op woningen van eigenaren waar de woonplaats van in het buitenland is. Zo hoeven eigenaren van vakantiehuizen in Frankrijk niet langer te vrezen voor de omstreden belasting.
Het plan is sinds het weekeinde van de baan, nadat negen senatoren van de partij van president Nicolas Sarkozy een hartig woordje met Sarkozy over de kwestie hadden gesproken. De senatoren vertegenwoordigden Fransen die in het buitenland wonen. Die kunnen komend jaar hun stem uitbrengen in de presidentsverkiezingen en onder hen was het plan erg impopulair.
Prullenmand
De Franse staatssecretaris van Transport Thierry Mariani bevestigde dat Sarkozy na overleg met budgetminister François Baroin het plan zaterdag naar de prullenmand heeft verwezen. Het wetsontwerp was al goedgekeurd door de Franse Tweede Kamer en zou deze week samen met een reeks belastingmaatregelen naar de Senaat gaan.
360.000 woningen
Talrijke Fransen werken en wonen in het buitenland, maar hebben in eigen land een 'pied a tèrre'. In totaal zijn er naar schatting meer dan 360.000 woningen van Fransen met een officiële woonplaats in het buitenland en van buitenlanders die niet permanent in Frankrijk wonen. De laatste groep bestaat vooral uit Britten, Nederlanders, Belgen en Duitsers in het zuiden van het land. Volgens sommige schattingen hebben zeker 20.000 Nederlanders er een vakantiehuis.
Belasting op winst
Sarkozy heeft er wel aan herinnerd dat de belasting op winst die een ingezetene in het buitenland maakt bij verkoop van zijn huis in Frankrijk, flink belast blijft. Om de tegenvaller ruim te compenseren overweegt de regering een extra belasting op bouwgronden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!