Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Geen driesterrenrestaurant erbij

23 nov 2010
  •  
leestijd 1 minuten
eten_04.jpg
Nederland blijft twee driesterrenrestaurants houden: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Negen restaurants kregen hun eerste Michelinster. Er zijn ook verliezers. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Michelingids Nederland 2011, waarin Michelin zoals elk jaar de sterren uitdeelt of afpakt.
Nederland telt met de nieuwe lijst twee driesterrenrestaurants, dertien gelegenheden met twee sterren en 83 met één ster. Apicius in Castricum moet een van de twee sterren inleveren. Cour du Nord in Nooitgedacht en Nolet Het Reymerswale in Yerseke verliezen hun ster. Dat laatste restaurant besloot dit najaar zijn deuren te sluiten.
Negen met één ster
De negen restaurants die hun eerste ster kregen, zijn verspreid over het hele land. Van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, La Trinité in Sluis, One in Roermond en La Provence in Driebergen-Rijsenburg tot Vermeer in Amsterdam, ML in Haarlem, Kasteel Heemstede in Houten, 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en De Burgemeester in Linschoten.
De toekenning van de sterren berust op vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.
De gids kende verder 97 Bib Gourmands toe (verzorgde maaltijden voor een schappelijke prijs), waaronder 20 nieuwe. ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!