Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Geen concurrentie voor papieren schoolagenda

11 aug 2009
  •  
leestijd 2 minuten
2543987.jpg
Vele honderdduizenden schoolagenda's per jaar gaan er over de toonbank. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en variëren in prijs van een paar euro tot enkele tientallen euro's. Maar ook in dit digitale tijdperk heeft de papieren agenda geen enkele concurrentie van een elektronische variant.
,,Zolang je in Outlook nog geen foto's kunt plakken, blijft de papieren agenda nog steeds veel aantrekkelijker voor scholieren'', zegt een woordvoerster van V&D. ,,Een agenda is voor een scholier ook een soort dagboek. Daar moeten bijvoorbeeld foto's en briefjes in worden geplakt.''
V&D is marktleider op het gebied van schoolagenda's en heeft naar eigen zeggen 40 procent van de markt in handen. Bruna neemt de tweede plaats in. De keten van kantoorboekhandels ziet dit jaar een stijging van de verkoop. Exacte cijfers geeft het concern niet, maar de omzet vertoont duidelijk een stijgende lijn ten opzichte van vorig jaar. Waar dit in zit, valt nog niet te zeggen, aldus een woordvoerster ,,Misschien kopen meer kinderen meer agenda's, misschien is er een andere reden.''
Al vanaf half mei liggen de schoolagenda's in de winkel. Vooral de brugklassers zijn er vroeg bij, aldus Bruna. Dat geldt nog meer voor meisjes dan voor jongens. Bij Bruna doet tot nu toe vooral de Donald-Duckagenda het goed, gevolgd door de Pip Studio. Bruna signaleert ook een verschuiving van de merkagenda naar de agenda's van het eigen merk. Van de vijftien best verkochte agenda's zijn er twaalf uit een eigen lijn van Bruna.
Hema verkoopt alleen maar eigen merken. De gemiddelde prijs bedraagt bij dit concern 5 euro. Ook Hema wil geen bijzonderheden geven over verkoopcijfers of omzet.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar