Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen akkoord over veerdiensten Waddenzee

02-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eiland.jpg
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) heeft geen akkoord kunnen bereiken met de betrokken partijen over de veerverbinding tussen Harlingen en Terschelling. Dat betekent dat een eerdere uitspraak van het gerechtshof moet worden uitgevoerd en de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) vooralsnog mag blijven varen. Mansveld heeft dat dinsdagavond aan de Tweede Kamer geschreven.
Ingrijpen
Mansveld had eerder aan de rechter gevraagd in te grijpen, omdat zij de EVT zag als een bedreiging voor rederij Doeksen, waarmee de overheid een contract heeft. Mansveld wilde dat EVT haar veerdienst zou stopzetten. Ze kreeg gelijk bij de rechter, maar het gerechtshof in Den Haag haalde en streep door dat besluit.
Mansveld ging vervolgens praten met de Waddengemeenten en de rederijen, maar slaagde er niet in tot overeenstemming te komen. Dat betekent volgens haar dat er niets anders rest dan het uitvoeren van de uitspraak van het gerechtshof. Bekeken wordt of een arbitrageprocedure komt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!