Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geef premature baby speciale voeding'

19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
babyvoeding_03.jpg
Kinderen die veel te vroeg geboren worden, krijgen na hun ontslag uit het ziekenhuis het best speciale flesvoeding mee. Als ze die voeding na hun ontslag een half jaar lang krijgen, groeien ze even goed als kinderen die standaard zuigelingenvoeding krijgen, maar ontwikkelen ze minder vet. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Monique van de Lagemaat van het VUmc.
Dikkere kinderen zijn vatbaarder voor onder meer hart- en vaatziekten en suikerziekte later in hun leven.
Groeiachterstand
Kinderen die veel te vroeg geboren worden, nemen in de eerste weken van hun leven niet zo goed voedingsstoffen op en krijgen dus te weinig binnen. Later moeten ze die groeiachterstand inhalen. Als ze op dat moment de speciale voeding krijgen, groeien ze even snel als met de standaardvoeding, maar maken ze minder vetweefsel aan en stevigere botten.
'Borstvoeding eerste keus'
De speciale voeding wordt nog niet standaard aangeboden wanneer te vroeg geboren kinderen uit het ziekenhuis worden ontslagen. Van de Lagemaat pleit ervoor dat wel te doen. Ze benadrukt overigens dat borstvoeding sowieso eerste keus is.
Van de Lagemaat promoveert vrijdag op haar bevindingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!