Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gedupeerde spaarders Icesave dreigen met rechter

10-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4242371.jpg
Icesaving, een vereniging die in Nederland opkomt voor gedupeerde spaarders van de failliete IJslandse spaarbank Landsbanki, dreigt de IJslandse regering voor de rechter te slepen. Dat heeft een woordvoerder vrijdag gezegd
Volgens Icesaving heeft de IJslandse regering buitenlandse spaarders gediscrimineerd en is dat tegen de Europese regelgeving, waar ook IJsland aan gehouden is.
In oktober zou het IJslandse parlement een noodwet hebben aangenomen waarbij de IJslandse spaarders en hun tegoeden werden overgeheveld van het failliete Landsbanki naar New Landsbanki. Vervolgens konden de IJslandse spaarders vrij over hun tegoeden beschikken. De Nederlanders die onder de merknaam Icesave tegoeden hadden bij Landsbanki visten achter het net.
De club heeft nu een brief aan de IJslandse regering geschreven met het verzoek de 'discriminatie' binnen veertien dagen terug te draaien, anders stappen zij naar de Nederlandse rechter.
Icesaving zegt 469 spaarders te vertegenwoordigen die samen 40 miljoen euro hadden uitstaan bij Icesave.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!