Kassa

Gebruiker checkt smartphone 221 keer per dag

10-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone_handen_07.jpg
Uit onderzoek van marketingbureau Tecmark onder 2000 mensen blijkt dat de gemiddelde smartphonebezitter ruim 1500 keer per week zijn mobiel checkt. Dat publiceert SWNS op hun website. Per dag gebruiken smartphonebezitters hun mobiel 3 uur en 16 minuten.
In bed
's Ochtends vroeg worden mail en Facebook gecheckt. De meerderheid van de respondenten checkt in bed nog het weer en het nieuws en stuurt berichtjes naar vrienden. Treintijden worden gedurende de dag opgezocht, net als het regelen van bankzaken, het updaten van statussen  en het spelen van spelletjes.
Tweede natuur
Directeur van Tecmark, Richard Heyes, zegt dat het checken van de smartphone een tweede natuur is geworden. "Iedereen maakt zich er schuldig aan eerst op zijn telefoon te kijken direct na het wakker worden. Het is zoveel makkelijker om Facebook-updates op je telefoon te chechekn in plaats van op de computer."
Onbewust met telefoon bezig
Uit het onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet eens doorhebben dat ze met hun telefoon bezig zijn. Vier op de tien respondenten gaf aan mail te hebben gecheckt zonder erbij na te denken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!