Kassa

Gebruik tv-kabel neemt af

24-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
televisie_03.jpg
Het gebruik van de tv-kabel neemt af en mensen maken steeds meer gebruik van andere manieren om de beelden te ontvangen, zoals Digitenne (tv via de ether), satelliet, glasvezel of computer. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van toezichthouder OPTA.
Verhouding
Het aantal huizen dat aangesloten is op de kabel nam vorig jaar nog zeer licht toe, maar het aantal mensen dat ervan gebruikmaakt daalde. De verhouding, de penetratiegraad, was in 2008 nog 81,5 procent en daalde gestaag naar 73,6 procent eind afgelopen jaar.
Digitale televisie
Mensen die wel via de kabel kijken, kiezen steeds vaker voor digitale televisie. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal huishoudens met een digitaal abonnement van 2,9 miljoen naar 3 miljoen. Het aantal analoge abonnementen nam af van 2,4 miljoen naar 2,2 miljoen.
Omzet
De omzet van abonnementen om radio en tv te ontvangen steeg vorig jaar van 1,235 miljard euro naar 1,325 miljard euro. Mensen nemen steeds meer diensten af, zoals themakanalen, HD-kwaliteit of video on demand.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!