Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gebrek aan kaskrakers breekt Nintendo op

02-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nintendo-logo-930-x-520
De afgelopen kerstperiode heeft Nintendo veel minder extra omzet opgeleverd dan anders. Het ontbrak de Japanse spelcomputerfabrikant aan echte kaskrakers.  Daardoor viel de omzet in de laatste drie maanden van 2015 met 221 miljard yen (1,7 miljard euro), bijna een vijfde lager uit dan een jaar eerder.
Tegenvallende kerstperiode
De verkopen lagen in de eerste twee kwartalen van het gebroken boekjaar nog ruim boven het niveau van een jaar eerder. Maar door de mindere prestaties in de maanden oktober tot en met december heeft Nintendo in één klap een achterstand opgelopen. De nettowinst zakte in die periode met ruim een derde tot 29 miljard yen.
Teruglopende omzet
Nintendo, dat bekend werd met spelletjes als Tetris, Legend of Zelda, Super Mario en Pokémon, kampt al jaren met een teruglopende omzet. De spelcomputer Wii U legt het veelal af tegen de PlayStation van Sony en de Xbox van Microsoft. En smartphones en tablets zijn geduchte rivalen van met name de zakspelcomputer Nintendo 3DS. ANP

Meer over:

nintendo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!