Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gebied verbod bierfiets wordt uitgebreid

20 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
flesjes bier 930x520
In Amsterdam wordt het gebied waar de bierfiets niet meer welkom is, flink uitgebreid. Per 1 juli gaat het verbod ook gelden in het oostelijk deel van het centrum en in het Oostelijk Havengebied, meldt burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.
Sinds november 2017 was de bierfiets al verboden in grote delen van de Amsterdamse binnenstad. De bierfietsexploitanten verlegden hun routes daarop naar het westelijk en oostelijk deel van de stad. Dat leidde met name in Oost tot veel meldingen over overlast, zoals wildplassen, openbare dronkenschap en het versperren van fietspaden.

Overlastmeldingen

In het westelijk deel van de stad ziet Halsema nog geen mogelijkheid om het bierfietsverbod in te voeren. De overlastmeldingen uit dat stadsdeel worden niet bevestigd door handhavers en politie.

'Niet helemaal verboden'

De burgemeester wijst erop dat de bierfiets niet helemaal kan worden verboden, omdat het een wettelijk toegelaten vervoermiddel is. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!