Kassa

Gasprijs op laagste niveau sinds oorlog in Oekraïne

15-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4642 keer bekeken
  •  
gas gasaansluiting 1127

De Europese gasprijs is donderdag flink gedaald. Daardoor is de prijs bijna net zo hoog als op 23 februari, de dag voordat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Ondanks de sancties van westerse landen, blijft Rusland aardgas naar de Europese Unie stromen.

Op donderdag daalde de prijs op de Amsterdamse beurs met bijna 15 procent. Dat komt neer op zo’n 90 euro per megawattuur. Een analist geeft aan dat de daling is ontstaan, omdat er minder wordt gehandeld met het lange paasweekend in het vooruitzicht. 

Prijsstijging door sancties

Sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak, zijn de prijzen enorm gestegen. Ook mede door de sancties die zijn opgelegd door veel westerse landen.

De Europese landen zijn afhankelijk van Russisch gas maar willen die afhankelijkheid snel afbouwen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Ernst1315
Ernst131515 apr. 2022 - 9:02

Waarom “megawattuur” in de teksten over gas. De consument wordt in m3 afgerekend. Megawat uur is toch een elektriciteit eenheid?

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe15 apr. 2022 - 10:34

Dat zijn groothandelsprijzen en die worden in megawattuur weergegeven. Hopelijk gaan inderdaad de m3 tarieven voor de consument ook omlaag ;) Zie https://zichtopenergie.nl/prijsontwikkelingen/ontwikkelingen-aardgasprijzen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!