Kassa

Gasprijs door het dak: Doe mee aan onze Energiepeiling!

09-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4496 keer bekeken
  •  
huis verwarmen 1127

Het is je vast niet ontgaan. De gasprijs is enorm gestegen.  De energierekening kan daarmee honderden euro’s per jaar hoger worden. Zeker als je huis matig of slecht is geïsoleerd is. Daarom zijn we benieuwd naar jouw woonsituatie én je energierekening. Kassa brengt de problemen in kaart: doe mee aan onze Energiepeiling!  

[De enquête is inmiddels gesloten - deelnemen is niet meer mogelijk]

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

janniejans
janniejans5 nov. 2021 - 10:12

Er wordt vaak gepraat over mensen met een vast energie contract, maar vele contracten lopen ook binnenkort af! iEDEREEN HEEFT EEN KEUZE OM WEL OF GEEN CONTRACT AF TE SLUITEN! Als de energie prijs flink ging dalen, dan hebben de mensen zonder contract meer voordelen!

adriaan2
adriaan214 okt. 2021 - 15:05

Regeren is vooruit zien. In Den Haag blijkbaar niet, waar achter de feiten aanhollen normaal is geworden met een hoop excuses voor alles wat maar fout is gegaan.

aad piraat
aad piraat11 okt. 2021 - 12:42

Het kan geen toeval zijn dat de gasschaarste en de daarmee gepaard gaande prijsstijging synchroon loopt met de dwang tot energietransitie. Voor de benzineprijs geld gewoon hetzelfde als in de jaren '80 met de autoloze zondag was het kwartje van Kok eenmaal binnen was er weer benzine genoeg dus als er straks genoeg is verdient aan elektrisch rijden is er opeens hier ook geen schaarste meer. Het is allemaal alleen maar manipulatie en dat noemen bedenkers en belanghebbenden marktwerking net als in de huizencrisis etc,etc.

Miss Queenie
Miss Queenie10 okt. 2021 - 19:07

Iemand zal de rekening van de testsamenleving, handhaving, QR code's, z.g.n. vaccins en alle andere coronagerelateerde $#@^% moeten betalen! Geen euro voor de zorg! Vorig jaar moesten we applaudisseren nu krijgen ze ontslag als ze een prik weigeren. Niet één bed erbij omdat het personeel zich zou kunnen vervelen. (Uitspraak Gommers). Dan maar de energierekening verhogen. Het ergste vind ik nog dat niemand het mij kan/wil uitleggen😔

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe11 okt. 2021 - 7:17

Waar gaat dit in vredesnaam over? De gasprijzen stijgen omdat de prijzen van gas op de wereldmarkt stijgen. Het AD kan het u wel uitleggen: https://www.ad.nl/geld/waarom-de-prijzen-van-benzine-energie-en-andere-producten-zo-omhoog-schieten~ac42196a/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

t.m.m.van Lieshout-Witjes
t.m.m.van Lieshout-Witjes10 okt. 2021 - 11:26

Mijn termijnbedrag in mijn jaarcontract was bij Van den Bron het afgelopen jaar 170 euro. Het voorstel voor het nieuwe termijnbedrag per 2 december a.s. = 400 euro. Dit is een verhoging van ruim 100% !! kan het nog gekker??

1 Reactie
adriaan2
adriaan214 okt. 2021 - 15:08

Daarom blijf ik gewoon bij een van de grote jongens en niet naar een doorgeefluikje met een goedkopere aanbieding. Aan het einde van het energiejaar blijken die toch niet heel veel goedkoper te zijn.

Helen 66
Helen 6610 okt. 2021 - 11:23

30 september overgestapt via een collectief (10 oktober verloopt mijn jaarcontract en per 1 oktober zou de energieprijs NOG hoger gaan worden), er werd alleen een 3 jarig contract aangeboden, 1 jaar contract was vlg collectief niet aantrekkelijk. Ging van 110 naar 130 euro per maand voor zelfde verbruik als afgelopen jaar. 6 oktober kreeg ik van een ander collectief waarvoor ik mij had ingeschreven een aanbod, ook voor 3 jaar, en dat was 153 euro per maand, dus 43 euro hoger dan dit jaar en 23 hoger dan het andere collectief. Nu schijnen er energieleveranciers te zijn die eenzijdig de contracten openbreken, zodat je veel duurder uit bent. Kan dat zomaar? Wat is een contract dan nog waard? Is energieschaarste een noodsituatie? of hebben maatschappijen verzuimd een voldoende wintervoorraad aan te leggen?

mariodings
mariodings10 okt. 2021 - 7:47

Op 1 oktober mijn jaarcontract aangepast. Verhoging is 50% Moet ik nog meer zeggen?

Jann UuT Grunn
Jann UuT Grunn9 okt. 2021 - 17:46

Persoonlijk vind ik het heel verwarrend omdat verschillende specialisten elkaar tegenspreken om de buitenmuur wel of niet na te isoleren i.v.m. vocht en schimmel.

1 Reactie
Helen 66
Helen 6610 okt. 2021 - 11:30

WEL doen als je buitenmuur helemaal nog niet is geisoleerd, NIET doen als de muur wel is geisoleerd maar volgens de normen van tientallen jaren geleden. Dan is er nl. grote kans dat de nieuwe isolatie niet 100% aansluit op de oude isolatie en de muur. Dan ontstaan er verzakkingen van het nieuwe isolatiemateriaal, waardoor vochtproblemen kunnen optreden. Dit werd mij door een makelaar geadviseerd die klanten had waarbij dit is gebeurd en staat ook in een artikel in het magazine van Ver. Eigen Huis. Die verzakkingen ontstaan doordat de buitenmuur wel glad is afgestreken (cement), maar de binnenkant van de muur niet. Daardoor kan het schuim niet 100% vullen, is mij verteld.

wiebe23
wiebe239 okt. 2021 - 17:42

Als het om het gebruik van m.n. gas gaat: we zijn in slaap gesukkeld in onze overvloed. Ook door bijv. reclame. We hebben geleerd om in een T-shirt in de kamer te zitten terwijl het buiten vriest. 20 graden Celsius of warmer. Hallo, het is winter! 1 of 2 truien aan en 14 graden binnen is zat genoeg. Bij mij was het vorige winter soms 11 graden en ik leef en geniet er niet minder om. Ook hoeven slaapkamers niet te worden verwarmd. Vroeger had je 1 gaskachel in de woonkamer en daar deed je het mee. Ook wordt water voor keuken en douche met veel te veel liters per minuut verwarmd.

2 Reacties
Coboo1
Coboo110 okt. 2021 - 11:06

Ik heb niet geleerd in de winter in een T- shirt in de kamer te zitten. Wij hebben geleerd om een lekkere dikke trui aan te trekken. Maar dan vind ik 14 gr toch te koud, zeker als je stil zit. Dan kun je wel 4 truien aan trekken maar dan is het nog niet aangenaam. Vroeger!! het is nu 2021 en we kunnen best zuinig zijn met energie , dat moeten we ook , maar een beetje comfort mag er best zijn. Als het bij u vorige winter 11 gr was dan heeft u vast een heel goed geïsoleerd huis, een speksteen kachel die het hele huis verwarmt, of met tich truien aan ze zeten of u was op visite waar de kachel wel lekker brandde. Ik kan me niet voor stellen dat in de winter periode het bij 11 gr lekker is binnen ook niet met 4 truien aan.

tenormin
tenormin10 okt. 2021 - 12:43

Meneer Wiebe 23, spreek voor uzelf alstublieft. Ik sterf van de kou als het binnen onder de 20º is, ook al trek ik truien aan. Jong zijnde had ik geen last van de kou, maar nu oud: bijna altijd koud. Moet nu, met vest, toch echt 22º minimaal zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!