Kassa

Gas en licht in juli weer duurder

15-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas 930x520
De Nederlandse gas- en elektriciteitsrekeningen met variabele tarieven gaan vanaf juli omhoog. Hierdoor zijn huishoudens met dergelijke energiecontracten tot 64 euro per jaar meer kwijt, berekende vergelijkingssite Pricewise.

Importeren

De stijging is het gevolg van hogere inkoopprijzen op de energiemarkt, die de stijgende olieprijzen volgen. Daarnaast moet Nederland meer gas importeren, omdat de gaswinning in Groningen wordt teruggedraaid.

Stijging

De verschillen tussen verschillende energieleveranciers zijn groot, zo komt naar voren. Zo stijgen de kosten bij Eneco bij een jaarverbruik van 3500 kilowattuur stroom en 1500 kubieke meter gas met 64 euro. Bij Nuon is dat 32 euro en bij Essent blijven de prijzen gelijk. Bij instaptarieven voor contracten met vaste maandprijzen is sinds april al een stijgende lijn te zien, aldus Pricewise.

'Duurzame energie'

Hogere energieprijzen hebben ook een voordeel, denkt directeur Hans de Kok van Pricewise. Als gas en licht duurder worden, zijn huishoudens sneller geneigd te investeren in duurzame energie. ,,In combinatie met verbeterde technologie verdienen mensen hun warmtepomp of zonnepanelen eerder terug'', aldus De Kok. ANP

Meer over:

juli, gas, duurder, licht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

simon55
simon5515 jun. 2018 - 16:55

Dit is toch geen nieuws , dat gaat al jaar in jaar uit zo. Dus kassa dit is n verkwanseling van inspanning geweest om dit verhaal hier neer te plempen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!