Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gadgetliefhebbers klaar voor komst iPad

03-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad_05.jpg
In de Verenigde Staten gaan zaterdag de eerste iPads over de toonbank. Analysten verwachten dat het gedurende het weekend storm loopt op de nieuwste gadget van Apple: vermoedelijk worden zaterdag en zondag enkele honderdduizenden exemplaren verkocht. Tegen het einde van september loopt dat aantal naar verwachting op tot 2 miljoen.
Het aantal bestelde exemplaren is naar verluidt een stuk groter dan verwacht, al konden een aantal liefhebbers zelfs niet op de post wachten. Circa vijftien Amerikaanse gadgetliefhebbers stelden zich vrijdagavond al op voor de Apple Store in New York, om de iPad als eerste in handen te kunnen krijgen.
De iPad, een kruising tussen een smartphone en een laptop, is in veel opzichten de spirituele opvolger van de iPhone. Het uitkomen van de digitale telefoon van Apple was enkele jaren geleden voor complete volksstammen reden genoeg om de nacht buiten de Apple Store door te brengen. Een dergelijke toestroom van belangstellenden is bij de iPad vooralsnog uitgebleven.
Het apparaat stelt gebruikers in staat om onder meer boeken te lezen, films te kijken en te internetten. Concurrent Amazon reageerde op het uitkomen van de tabletcomputer, door een programma uit te brengen dat gebruikers in staat stelt digitale boeken voor zijn e-reader Kindle ook op de rivaliserende iPad te lezen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!