NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Ga niet zwemmen bij oververhitting'

20 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
zwemmen 930x520
De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt met de voorspelde hoge temperaturen in het vooruitzicht voor oververhitting en warmtestuwing. Volgens de organisatie kan het voor problemen zorgen als mensen onder deze omstandigheden gaan zwemmen.
,,Badgasten die zich ook maar enigszins niet lekker voelen, wordt afgeraden het water in te gaan. Afkoelen in het water lijkt soms de voor de hand liggende oplossing, maar het komt de zwemveiligheid in het geval van (beginnende) oververhitting of warmtestuwing juist niet ten goede'', aldus de Reddingsbrigade.

Klachten

Bij oververhitting is volgens de Reddingsbrigade sprake van een verhoogde lichaamstemperatuur vanaf 38 graden Celsius met klachten als hoofdpijn, spierpijn, duizeligheid, flauwvallen en transpireren. Bij warmtestuwing kan de temperatuur oplopen naar de 40 graden Celsius en kan iemand last hebben van braken en verminderd bewustzijn. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!