Kassa

Fysiek boek blijft populair bij consument

  •  
26-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
boek lezen
E-boeken zijn door de coronapandemie populairder geworden, maar het fysieke boek blijft ook nog ongekend populair en lijdt niet onder de coronacrisis. Dat meldt logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis (CB).
De onlineverkoop van boeken steeg ruim een derde ten opzichte van 2019. De totale markt voor fysieke boeken is in 2020 ruim 5 procent gegroeid. Volgens het CB was er een stijging te zien in het aantal gekochte boeken via webwinkels rond de kerstperiode. Bijna in alle weken van het vierde kwartaal van 2020 ging het goed met de verkoop van boeken online.

E-boek

Het CB meldt ook dat de populariteit van het e-boek steeg door de coronapandemie. De uitleen van e-boeken via bibliotheken steeg in de zomervakantie en het afgelopen jaar werd er bijna 11 procent meer e-boeken verkocht ten opzichte van een jaar eerder.
Afgelopen jaar kromp de totale verkoop in een fysieke boekhandel met 4 procent. Boekwinkels kochten ook minder boeken in vanwege de coronapandemie. De boekwinkels had in en na de Kinderboekenweek erg te lijden, vanwege de gedeeltelijke lockdown. ANP

Meer over:

boeken, e-books, e-boeken
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!