Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fyrabouwer daagt NS maar wil ook samenwerken

27-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fyra2_15.jpg
Bij de NS zijn donderdagmiddag de papieren op de mat gevallen waarin AnsaldoBreda aangeeft het spoorbedrijf voor de rechter te slepen. Dat heeft een woordvoerder van de NS donderdag desgevraagd bevestigd.
Open brief
Eerder op de dag riep AnsaldoBreda de NS in krantenadvertenties op weer te gaan samenwerken. ,,Dan kunnen we over een half jaar voldoende treinen inzetten om de dienstregeling te starten'', aldus bestuursvoorzitter Maurizio Manfelloto donderdag in de 'open brief aan alle treinreizigers'.
Bodemprocedure
De NS zegt niet verrast te zijn dat de Fyra-bouwer een bodemprocedure is gestart. ,,Maar wij vinden het wel lastig met elkaar te rijmen. In twee ochtendkrachten roept het bedrijf op tot samenwerking, en in de avond wordt een bodemprocedure in de bus gegooid’’, zegt een woordvoerder van de NS.
Juridische procedure
Een woordvoerder van AnsaldoBreda zegt dat de bodemprocedure ,,een van de volgende logische stappen is in een ingewikkelde juridische procedure''. ,,Maar los daarvan hopen we nog steeds dat we er samen met de NS uitkomen.'' De woordvoerder wil geen uitspraken doen over de inhoud van de bodemprocedure.
Problemen met Fyra
Eerder deze week liet de NS weten Finmeccanica, het moederbedrijf van AnsaldoBreda, aansprakelijk te stellen voor de kosten van het debacle van de Fyra. De Fyra-hogesnelheidstreinen werden wegens gebreken begin dit jaar uit de dienstregeling genomen. De NS bestelde 16 V250-treinstellen. Daarvan werden er 9 werden geleverd, maar die staan sinds medio januari stil. ANP

Meer over:

ns, fyra, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!