Kassa

'Fyra-strop maakt treinkaartje niet duurder'

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fyra_donkere-wolken_04.jpg
De NS gaat de bezuinigingen die noodzakelijk zijn door het debacle met de Fyra niet realiseren door treinkaartjes duurder te maken. Dat stelde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.
Bezuiniging
Dijsselbloem ging in op het bedrag van 340 miljoen euro dat de NS in de komende 10 jaar moet bezuinigingen, vanwege de schade die is ontstaan door het mislukte project met hogesnelheidstrein Fyra. Die bezuinigingen zijn volgens de minister mogelijk door het spoorwegbedrijf efficiënter te laten werken. Volgens Dijsselbloem heeft de NS ook beloofd de besparingen op die manier te behalen.
,,Er zijn echt efficiencymogelijkheden binnen de NS en die gaan we uitputten'', zei Dijsselbloem over de bezuinigingen. ,,De NS is een heel groot bedrijf, met een heel grote jaaromzet, het moet mogelijk zijn daar efficiencywinst te behalen. Duurdere kaartjes zijn geen efficiencywinst. Het gaat ons om besparingen waarbij je de kwaliteit van de dienstverlening overeind houdt, maar het gewoon efficiënter doet.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!