Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Funda: meer huiseigenaren willen verkopen

08-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
woning huis kopen huren hypotheek 1127
Het voornemen onder huiseigenaren om hun woning te verkopen neemt weer toe. Sinds juli was dit gedaald, aldus huizensite Funda.
Ook het aantal mensen dat van plan is om een woning te kopen stijgt, maar wel minder hard dan de intentie om te verkopen. De krapte op de huizenmarkt blijft mede daardoor aanhouden. Minder mensen gaven aan dat het momenteel een goed moment is om een huis te kopen.

Toenemende concurrentie onder huizenzoekers

Topman Quintin Schevernels van Funda ziet die concurrentie ook in de cijfers. Met name onder starters en mensen die een woning zoeken in de prijsklasse tot 400.000 euro neemt de concurrentie toe. "We zien op ons platform steeds meer reacties per te koop staande woning."
Woningzoekers moeten daarom steeds meer concessies doen. In eerste instantie wordt vaak gekozen voor overbieden. Daarna wordt gekozen om te gaan voor minder of geen buitenruimte, terwijl dat in deze coronatijd wel een grote woonwens is. "Dat is heel dubbel natuurlijk", beseft Schevernels. "De consument heeft door externe invloeden veranderende woonwensen, maar kan daar in deze markt weinig mee." Ten slotte worden pas concessies gedaan aan de binnenruimte. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!