Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fucking Hell toch Europees merk voor bier

26-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
bier_05.jpeg
Het Europese merkenbureau OHIM mag de Europese registratie van het merk Fucking Hell voor bier niet weigeren. Dat heeft de Kamer van Beroep van het merkenbureau in het Spaanse Alicante bepaald. Eerder had het bureau registratie geweigerd omdat de naam in strijd met de goede zeden zou zijn.
De Duitse aanvrager had aangevoerd dat het om 'hell' bier ging afkomstig uit het Oostenrijkse gehucht Fucking. Deze argumentatie kon het Europese merkenbureau niet overtuigen. ,,Het begrip Fucking Hell gebruikt seksualiteit om woede en verachting te uiten'', meende het bureau. De aanvrager ging daarop in beroep en krijgt nu alsnog een merkregistratie. De Kamer van Beroep oordeelt dat het merkenbureau niet te preuts moet zijn en het merk gewoon moet inschrijven.
Volgens Bas Kist, partner van merken- en octrooibureau Zacco, is het goed dat het Europese merkenbureau op dit punt niet te streng is. ,,Gelukkig geen Amerikaanse toestanden hier in Europa. In de VS werd nog niet zo lang geleden nota bene het merk Invisipples afgekeurd omdat het beeldmerk twee borsten bevatte.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!