Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Free Record Shop in afgeslankte vorm verder

17-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_free-record-shop_06.jpg
Winkelketen Free Record Shop gaat in afgeslankte vorm verder. Investeringsmaatschappij ProCures neemt een deel van de cd en dvd-winkels over, liet een woordvoerder van ProCures dinsdag weten.
Na lange onderhandelingen zijn de curatoren met de investeringsmaatschappij tot overeenstemming gekomen. De 70 winkels van Free Record Shop in België blijven bestaan en in Nederland blijven tussen de 30 en 40 winkels open. Er is niets over een overnameprijs bekendgemaakt en ook niet wat de deal betekent voor het personeel. De komende tijd moeten de details nog worden uitgewerkt.
Kopers
De curatoren zouden maandag de namen van de kopers al bekendmaken, maar een overeenkomst bleef toen nog uit. Wel werd bekend dat de winkels van Game Mania, die onderdeel waren van de boedel van Free Record Shop, teruggaan naar de ondernemers die het bedrijf in 1992 oprichtten. Zij gaan met in totaal 90 van de oorspronkelijke 103 filialen verder.
Crisis
Free Record Shop werd in mei failliet verklaard. Vóór het faillissement telde de onderneming 141 winkels in Nederland en circa 75 in België en Luxemburg. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films. ProCures redde vorig jaar ook de boekhandels Selexyz en De Slegte van de ondergang.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!