Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Free Record Shop accepteert nu ook oude telefoons

26-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
681214.jpg
Klanten van de Free Record Shop kunnen hun portemonnee steeds vaker thuislaten. Nadat ze eerder al de mogelijkheid hadden gekregen om oude dvd's voor nieuwe in te ruilen, kunnen ze vanaf woensdag ook cd's, dvd's en games kopen met hun oude mobiele telefoon.
Klanten krijgen afhankelijk van het type telefoon dat ze inleveren een tegoed dat ze in de winkels van Free Record Shop kunnen besteden. De keten verkoopt de toestellen vervolgens door aan een bedrijf dat oude telefoons oplapt en verscheept naar armere landen.
,,De ruilacties zijn gewoon heel succesvol'' aldus Free Record Shop-topman Hans Breukhoven dinsdag. ,,Nederlanders houden van ruilen en daar hebben ze groot gelijk in. Anders liggen die dingen maar te verstoffen en op markplaats.nl val je niet op tussen duizenden andere aanbieders. Bij ons krijg je er meteen een paar tientjes voor.''
De gemiddelde vergoeding voor de toestellen zal volgens Breukhoven ,,tussen de 10 en 30 euro'' liggen. ,,Maar als je met een vrij nieuwe Blackberry aankomt loopt dat al gauw op tot 100 euro.''
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!