Kassa

Free Record richt pijlen op gamers

  •  
02-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
978378.jpg
Free Record Shop verlegt zijn aandacht van de muziek- en filmliefhebber naar de gamer. Het detailhandelsbedrijf bouwt een groot aantal cd- en dvd-zaken om tot gameshops.
Ook sluit het bedrijf van Hans van Breukhoven zijn distributiecentrum in Eindhoven. Daarbij gaan dertig banen verloren, zo liet hij donderdag weten.
Volgens Breukhoven is de ingreep nodig door een dalende verkoop van cd's, een stabiliserende markt voor dvd's en een explosief groeiende verkoop van games. De activiteiten in Eindhoven worden ondergebracht op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel.
De winkelketen Van Leest, die vooral cd's en dvd's verkoopt, moet stevig inkrimpen. Een fors aantal winkels gaat verder onder de naam Game Mania, een van oorsprong Belgische winkelformule die in 2006 werd overgenomen. Ook een kleiner aantal Free Record Shops moet plaats maken voor Game Mania-filialen.
Van Leest en Free Record Shop hebben volgens Breukhoven nagenoeg hetzelfde productaanbod. ,,In de huidige markt is het vrijwel onmogelijk twee landelijke ketens, vaak actief in dezelfde winkelstraat, rendabel te houden.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!