Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fraude met vlees VION met opzet gepleegd

23-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees-supermarkt_20.jpg
Een partij gewone ham van VION is vorig jaar met opzet verkocht als biologisch. Het bedrijf heeft dat toegegeven aan ex-minister Hans Alders die de kwestie onderzocht.
Bewust en met medeweten van leidinggevenden
,,Er kan geen twijfel over bestaan dat deze actie bewust en in opdracht of met medeweten van leidinggevenden is uitgevoerd op meerdere plaatsen in de organisatie’’, concludeert Alders in een verslag.
Eerder zei VION dat de partij door een menselijke fout als biologisch was verkocht.
Encebe Vleeeswaren
Het incident vond plaats bij Encebe Vleeswaren, een onderdeel van VION in Boxtel. Het verkeerde etiket werd geplakt op ongeveer 24 ton varkensvlees, 11 ton is ten onrechte als biologisch verkocht.
Klokkenluiders
De zaak werd onthuld door twee ontslagen klokkenluiders die met documenten naar Omroep Brabant stapten. De klokkenluiders zijn ervan overtuigd dat het om een eenmalige actie gaat. Zij kennen geen andere gevallen.
Verantwoorden
Vanwege de fout moet VION zich volgende maand verantwoorden voor het tuchtgerecht van de organisatie Skal, die toezicht houdt op biologische producten in Nederland. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!