Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Franse wijnen zitten vol gif

25-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
giftige-wijnflessen.jpg
Franse wijn moet dringend worden onderzocht op landbouwgif. Dat eist Europarlementariër Esther de Lange (CDA) nadat de Franse consumentenorganisatie 'Que Choisir' in 92 soorten Franse wijn resten van landbouwgif vond. Dat schrijft het AD.
Alle onderzochte flessen besmet
De organisatie onderzocht 92 flessen betaalbare wijn (wit, rood en rosé) uit alle bekende wijnstreken van Frankrijk. Alle flessen bleken sporen van bestrijdingsmiddelen te bevatten, gemiddeld vier soorten per fles. Er werden 33 soorten gif aangetroffen, waarvan er 7 bekendstaan als kankerverwekkend. Een Bordeaux-wijn spande de kroon, met 14 soorten landbouwgif. Ook in biologische wijn werden resten van pesticiden gevonden.
'Luisteren naar consumentenlanden'
Volgens De Lange moet ,,Brussel nu maar eens naar de consumentenlanden luisteren, in plaats van alleen naar de productielanden''. De wijnsector verzet zich, tot nu toe met succes, tegen wettelijke maxima voor bestrijdingsmiddelen. ANP/AD

Meer over:

wijn, diginieuws, gif
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!