Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Franse snelheidscontroles vaker en stiekem

19-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flitspaal_01.jpeg
In Frankrijk komen steeds meer en steeds minder zichtbare snelheidscontroles. Het dagblad Le Parisien meldde vrijdag dat de plaatsing van achthonderd nieuwe, vaste snelheidscamera's, die dit en komend jaar worden geïnstalleerd, niet meer wordt aangekondigd.
Nu worden ze dat nog wel. De vaste snelheidscamera's worden in Frankrijk vooralsnog met grote borden ongeveer 400 meter voor de flitsapparaten aangekondigd. Op de borden staat dat er voor de veiligheid van de chauffeurs en hun passagiers automatische controles zijn. De automobilist die het nog niet aan ziet komen, wordt op het bord gewaarschuwd door een afbeelding van een zwarte punt die wordt omgeven door onheilspellende, halfronde zwarte lijnen waarin een auto en een motorfiets zijn afgebeeld.
Deze aankondigingen worden niet meer geplaatst. Wel komen er een tot twee kilometer voor de nieuwe, vaste flitsapparaten borden die in algemene zin ,,frequente radarcontroles'' in het vooruitzicht stellen.
De Franse regering heeft donderdag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd om het verkeer veiliger te maken. Het aantal verkeersdoden daalde jarenlang gestaag, maar bleef in 2009 met 4262 doden ongeveer gelijk aan het jaar ervoor. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!