Kassa

Franse minister boos over zwijgen Nederland

20-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schapen_02.jpg
De Franse minister van Landbouw Stéphane Le Foll is razend dat hij nog niets uit Nederland heeft gehoord over de levering van tonnen illegaal schapenvlees door een Nederlands bedrijf. ,,We gaan de Nederlandse autoriteiten achtervolgen met de vraag waarom we nog steeds niks horen'', zei hij woensdag in Franse media.
Draap Trading
In Frankrijk is naar het lijkt door toedoen van een bedrijf van een Nederlander, Draap Trading, Brits schapenvlees ingevoerd dat op een verboden manier was verwerkt. Met de verboden machinale verwerking van het vlees kan bot of merg worden meegenomen, waarmee het risico op besmetting met onder meer de gekkekoeienziekte groter wordt.
,,We werken in alle openheid sinds het begin van deze affaire samen met de Britten, maar met betrekking tot Nederland en de rol van Jan F. (directeur Draap Trading) hebben we vooral grote zorgen'', zei Le Foll geïrriteerd.
Les Echos
Volgens Le Foll loopt er in Nederland een onderzoek tegen Jan F. De Franse minister noemde de vleeshandelaar in de krant Les Echos ,,een weinig gewetensvolle handelaar die overal waar hij kan goedkoop vlees opkoopt en in strijd met de regels handelt''. Jan F. werd begin vorig jaar in Breda al eens veroordeeld tot een celstraf wegens frauduleuze praktijken met de etikettering meldde Les Echos.
Spanghero
De verkeerd verwerkte 57 ton schapenvlees werd ontdekt bij vleesverwerker Spanghero, een ruim 40 jaar oud bedrijf in het Zuid-Franse Castelnaudary dat door een stel internationaal rugby spelende broers werd opgericht. Spanghero was recent al in opspraak door partijen '100 procent rundvlees' waar paardenvlees in zat. Ook in dat geval was vlees geleverd door het officieel in Cyprus gevestigde Draap Trading. Spanghero heeft alle banden met die firma verbroken en is naar de rechter gestapt om verhaal te halen.ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!