Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Franse investeerder koopt Roompot Vakanties

09-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
roompot vakanties 930x520
Roompot Vakanties wordt overgenomen door de Franse investeerder PAI Partners. De Nederlandse uitbater van vakantieparken en campings kan zo de komende jaren verder groeien. Plannen die al op de plank lagen kunnen hierdoor bovendien sneller worden uitgevoerd.
Parken met huisjes
Volgens topman Jurgen van Cutsem heeft PAI onder meer investeringen toegezegd om de 32 eigen parken van Roompot sneller op te knappen. Het internationaal actieve bedrijf is bijvoorbeeld bezig om campings om te vormen tot parken met huisjes. Ook zijn er plannen om uit te breiden naar nieuwe parken en extra personeel aan te nemen. Doordat de parken steeds meer bezoekers trekken, denkt Van Cutsem in ieder geval extra schoonmakers en onderhoudsmensen nodig te hebben.
Roompot, waar meer dan duizend mensen werken, was al in handen van investeerders. Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis hebben een belang, evenals het eigen management en oprichter Henk van Koeveringe. Hoeveel PAI aan hen betaalt, wordt niet naar buiten gebracht. Het management blijft ook na de deal aandeelhouder. Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond.
Oranje
Roompot heeft sinds vorig jaar ook een eigen wielerploeg. Die wordt voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Van Cutsem hoopt zelfs dat het Roompot-Oranje Peloton volgend jaar ook aan de Tour de France mee mag doen. Hij denkt dat de kans groter wordt dat de organisatie van de Tour zijn ploeg toelaat, nu het bedrijf in Franse handen komt.
Kortere vakanties
PAI ziet Roompot naar eigen zeggen als een ,,unieke aanwinst'' waar veel groei mee te behalen valt. Volgens Gaëlle d'Engremont, partner bij de investeerder, gaan Europeanen tegenwoordig steeds korter met vakantie en is er een grote behoefte aan dichterbij gelegen bestemmingen. Investeren in vakantieparken is daarom erg aantrekkelijk, stelt hij.
Roompot was vorig jaar goed voor een omzet van 281 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 6 procent ten opzichte van 2014. Naast de eigen parken biedt Roompot vakanties aan op meer dan tweehonderd locaties in Europa. De meeste daarvan liggen aan de kust. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!