Kassa

Foutje gemaakt op WhatsApp? Straks 15 minuten tijd om te corrigeren

  •  
24-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4537 keer bekeken
  •  
whatsapp_20220527

Foutje gemaakt op WhatsApp? Of heb je een bericht verstuurd waarvan je bij nader inzien denkt "Dat had best anders geformuleerd kunnen worden"? Binnenkort kun je al verstuurde berichten op WhatsApp aanpassen. Dat moet alleen wél binnen 15 minuten gebeuren, zo laat moederbedrijf Meta weten.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor alle WhatsApp-gebruikers, zodra de nieuwste update van de populaire berichtenservice in de verschillende app stores belandt.

Wijzigingen zijn wel én niet zichtbaar

Als je een bericht aanpast na het versturen, krijgt dat bericht een notificatie. De ontvanger kan op basis daarvan zien dat het oorspronkelijke bericht na verzenden bewerkt is. Maar wát er precies is gewijzigd, valt niet te zien.

Wil je een bericht aanpassen? Dan moet je langdurig op het bericht drukken tot je een keuzemenu krijgt. Daar verschijnt vervolgens de optie 'bewerken'. De functie is volgens Meta bedoeld om spelfouten te corrigeren of extra informatie toe te voegen. Momenteel kun je een bericht slechts 'corrigeren' door het oorspronkelijke bericht te verwijderen en een nieuw bericht te verzenden.

Bron: RTL Nieuws, WhatsApp

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

karelberger
karelberger25 mei 2023 - 12:21

EINDELIJK, kWAM BIJ MIJ REGELMATIG VOOR, zoals nu b.v.. Maar vooral bij lange berichten in Google Translate te verbeteren, in het Duits. Gebeurd regelmatig dat ik door snelheid foutjes typ in cijferreeks ook. Moet dat telkens dan helemaal opnieuw doen. Dus kan niet wachten

Beps
Beps24 mei 2023 - 13:10

Waarom moet de ander weten dat het is aangepast of verwijderd? Ik vind dit zo'n vreemde toevoeging. Ik hoef echt geen extra bericht hiervoor te ontvangen, ik vind het al vreemd op forums en nu hier ook nog eens. Wat moet je ermee en wat is de bedoeling hiervan? Heeft iemand interesse in de fout die iemand heeft gemaakt of kan je er iets mee wat ik niet weet? Heeft het een toevoeging voor één iemand die er belang bij kan hebben? Ik begrijp deze programmering echt niet.

Yvonne_909
Yvonne_90924 mei 2023 - 12:45

Als je nu iets raars in een berichtje getypt hebt kun je het hele berichtje toch verwijderen voordat iemand het gelezen heeft?

Annemiek0710
Annemiek071024 mei 2023 - 10:31

Blij dat het nu eindelijk op die manier mogelijk is, werd tijd ook.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!