Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Foutje gemaakt op WhatsApp? Straks 15 minuten tijd om te corrigeren

24-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5213 keer bekeken
  •  
whatsapp_20220527

Foutje gemaakt op WhatsApp? Of heb je een bericht verstuurd waarvan je bij nader inzien denkt "Dat had best anders geformuleerd kunnen worden"? Binnenkort kun je al verstuurde berichten op WhatsApp aanpassen. Dat moet alleen wél binnen 15 minuten gebeuren, zo laat moederbedrijf Meta weten.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor alle WhatsApp-gebruikers, zodra de nieuwste update van de populaire berichtenservice in de verschillende app stores belandt.

Wijzigingen zijn wel én niet zichtbaar

Als je een bericht aanpast na het versturen, krijgt dat bericht een notificatie. De ontvanger kan op basis daarvan zien dat het oorspronkelijke bericht na verzenden bewerkt is. Maar wát er precies is gewijzigd, valt niet te zien.

Wil je een bericht aanpassen? Dan moet je langdurig op het bericht drukken tot je een keuzemenu krijgt. Daar verschijnt vervolgens de optie 'bewerken'. De functie is volgens Meta bedoeld om spelfouten te corrigeren of extra informatie toe te voegen. Momenteel kun je een bericht slechts 'corrigeren' door het oorspronkelijke bericht te verwijderen en een nieuw bericht te verzenden.

Bron: RTL Nieuws, WhatsApp

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!