Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Foute alcoholtest in omloop

19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bovaglogo_360210.jpg
Autobrancheorganisatie BOVAG waarschuwt voor Chinese alcoholtesters die in omloop zijn, maar niet worden goedgekeurd door de Franse politie.
Het gaat om een blaastest in de vorm van een sleutelhanger. De BOVAG benadrukt dat de alcoholtesters NF-goedgekeurd moeten zijn en alleen een CE-keur niet voldoende is. Vanaf 1 juli is het in Frankrijk voor alle automobilisten, ook vakantiegangers, verplicht om een alcoholtester te hebben. Door de enorme vraag naar de testers zijn er inmiddels al leveringsproblemen ontstaan. De ANWB kan zijn 200.000 bestelde testen niet vóór juli leveren, en ook de BOVAG-ledenwinkel heeft pas in september weer een nieuwe voorraad. De Franse politie gaat vanaf juli controleren op het bezit van de test, maar zal pas vanaf november boetes uit gaan delen voor het ontbreken ervan. Daarom vormt de late levering van de tests volgens BOVAG geen groot probleem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!