Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fout in onderstel kinderzitje

05-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maxi-cosi.jpg
Maxi-Cosi haalt de FamilyFix, een onderstel voor kinderzitjes in de auto, terug omdat deze bij een ongeval ,,niet de gewenste bescherming biedt''. Dat liet het bedrijf vrijdag weten. Tijdens een kwaliteitscontrole bleek volgens de firma dat een probleem kan ontstaan in het mechanische gedeelte van het onderstel. Het probleem komt slechts voor bij een minimale fractie van de productie.
Het bedrijf adviseert kopers het onderstel niet te gebruiken en het te laten controleren in de dichtstbijzijnde babyspeciaalzaak. Een aankoopbewijs hoeft hiervoor niet getoond te worden. Ouders die in het bezit zijn van een FamilyFix wordt door Maxi-Cosi geadviseerd deze niet te gebruiken voordat deze gecontroleerd is. Maxi-Cosi heeft ongeveer 38.000 van dergelijke onderstellen geleverd aan winkels in 45 landen. Die moeten allemaal worden gecontroleerd, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Bronnen:
ANP
Maxi-cosi.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!