Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Forse verhoging deurwaarderskosten nog niet doorgevoerd

27-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
vaste lasten kosten geld euro 1127
Vooralsnog is de forse verhoging van de deurwaarderskosten, die op 1 januari van dit jaar zou ingaan, niet doorgevoerd. In november besteedde Kassa hier uitgebreid aandacht aan.
De Raad van State heeft haar advies nog niet gepubliceerd. Dit wordt pas openbaar als minister Dekker (Rechtsbescherming) het betreffende voorstel indient bij de Tweede Kamer. Of het daadwerkelijk zover komt, is nog niet bekend. Het kabinet is sinds twee weken demissionair. Dekkers voorstel wordt nog in de ministerraad besproken, waarna de minister de Kamer op de hoogte zal brengen.

2500 brieven voor de minister

De Landelijke Organisatie van Sociaal Raadslieden (LOSR) en de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) luiden de noodklok in de uitzending van Kassa op 14 november 2020. Zij wijzen erop dat een hausse aan schuldvragen wordt verwacht en mensen door de stijgende tarieven extra diep in de problemen terecht kunnen komen.

Kijkers gaven in november massaal navolging aan de oproep om minister Dekker een brief te sturen, uit protest tegen de aangekondigde tariefsverhoging. In totaal zijn er 2500 brieven gestuurd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!