Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Forse meevallers voor kabinet

24-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_eurobiljet_15.jpg
Het kabinet heeft dit jaar een meevaller van zo'n 1 miljard euro in de sociale zekerheid en van circa 600 miljoen in de zorg. Ingewijden hebben een bericht in de Volkskrant van zaterdag daarover bevestigd. Het ministerie van Financiën wil geen toelichting geven. Komende week verschijnt de Voorjaarsnota van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, de tussenstand van de begroting voor dit jaar.
Tegenover de meevallers staan ook financiële tegenvallers. Minister Henk Kamp van Economische Zaken meldde eerder al dat de gasopbrengst dit jaar 700 miljoen lager uitvalt. Ook een nieuwe definitie die in de EU wordt gehanteerd om het bruto binnenlands product te berekenen, zorgt voor tegenvallers voor de schatkist, onder meer in de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking. Die nieuwe definitie leidt overigens ook tot lagere staatsschuld en begrotingstekort voor Nederland.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!