Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Forse daling gasverbruik in wintermaanden

31-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas-koken-fornuis_04.jpg
Het gasverbruik door huishoudens is de afgelopen wintermaanden fors gedaald. Dit meldden de energiebedrijven Eneco en Nuon maandag.
Meevaller
Klanten van Eneco verbruikten in maart door het warme weer 28 procent minder gas dan normaal. Dit betekende voor consumenten een meevaller van 40 euro exclusief belastingen. Vergeleken met dezelfde maand in 2013 was het voordeel zelfs 100 euro. Toen was maart juist extreem koud, waardoor consumenten die maand 60 euro extra aan gas kwijt waren.
De wintermaanden december, januari en februari verliepen ook uitzonderlijk zacht. In die maanden gebruikten consumenten 15 procent minder gas. Een gemiddelde klant bespaarde daardoor volgens het energiebedrijf zo'n 73 euro op zijn gasrekening.
Besparing
Ook energiebedrijf Nuon zag het gasverbruik de afgelopen winterperiode flink afnemen. Over de periode november tot en met maart bespaarde een gemiddeld huishouden totaal 108 euro op de energierekening, berekende dit energiebedrijf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!