Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Fors minder files in november

1 dec 2012
  •  
leestijd 1 minuten
600x275_file1.jpg
De weggebruiker heeft in november minder last gehad van files. De filezwaarte (lengte maal de duur van de file) was vorige maand 40 procent lager dan het gemiddelde van de novembermaanden van afgelopen 6 jaar.
De gunstige weersomstandigheden hebben flink bijgedragen aan de daling, meldde de ANWB zaterdag. De lagere filezwaarte is een tendens die zich al enige tijd voordoet. Afgelopen zomer bedroeg de daling ook gemiddeld 40 procent. Dat zelfde geldt voor de maanden september en oktober.
Meer asfalt helpt
Niet alleen weersomstandigheden, maar ook de aanleg van meer asfalt draagt bij aan minder files. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen stuurde in oktober een rapportage aan de Tweede Kamer waarin ze daarop wees. Zo werden de A2 en A4 verbreed waardoor de doorstroming verbeterde en de reistijd verkortte. En op de A12 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Oudenrijn werd een extra rijstrook geopend. Ook zou de economische crisis bijdragen bij aan de daling van de filezwaarte. Er rijden minder bestelbussen op de snelwegen.
ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!