Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Fors meer prosecco verkocht

31 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4761126.jpg
De omzet van de Italiaanse mousserende wijn prosecco is in de eerste zes maanden van dit jaar met 80 procent toegenomen tot 11,6 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen over de supermarktverkoop in Nederland.
In de eerste helft van 2009 gingen er ruim 2,5 miljoen flessen proseccowijn over de toonbank. In de eerste zes maanden van 2008 ging het nog om 1,4 miljoen flessen van de Italiaanse bubbelwijn. Het Prosecco Informatie Bureau stelt dat champagne steeds vaker wordt vervangen door prosecco.
De omzet had volgens het bureau nog hoger kunnen zijn. Bij het grootste gedeelte van de flessen van de lager geprijsde zogeheten prosecco frizzante is in 2009 de kurk vervangen door een schroefdop of kroonkurk. Die omwisselactie heeft volgens het Prosecco Informatie Bureau geleid tot lege supermarktschappen. Het bureau verwacht verder dat de omzetgroei doorzet in de tweede helft van 2009.
Het bureau ziet daarnaast een toename van nep-prosseco. ,,Wijnen die niet of nauwelijks de prosecco-druif bevatten en niet uit de Italiaanse regio Veneto komen'', aldus een woordvoerder. ,,Wij zijn absoluut niet blij met alle blikjes prosecco die overal opduiken. Dit is erg schadelijk voor het imago van prosecco.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar