Kassa

Fors meer bonnen door mobiele flitsers

13-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Auto versnellingspook 930x520
Bij mobiele controles hebben tussen mei en september bijna 550.000 hardrijders een bekeuring gekregen. Dat is 49 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Een woordvoerder van de politie bevestigde maandag berichtgeving hierover in het AD.

Er wordt weer op volle kracht geflitst

De boetes liepen uiteen van enkele tientjes tot maximaal 400 euro. Dat het aantal bekeuringen uit onaangekondigde controles is opgelopen, komt volgens de politie omdat aanloopproblemen en een storing in de software zijn verholpen. Er wordt nu weer op volle kracht geflitst, zegt een woordvoerder tegen het AD.

22 procent meer boetes

Ten opzichte van de zomer van 2015 werden dit jaar bij mobiele controles 22 procent meer boetes uitgedeeld. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

endemion
endemion14 nov. 2017 - 11:02

Bonnen uitdelen is niet meer en niet minder dan gelegaliseerde afpersing! Hoogste tijd dat we gewoon die verdomde kentekens van onze wagens af rukken!

Arie J.
Arie J.13 nov. 2017 - 18:10

En wat gaat dan een bekeuring kosten omdat je continu op je snelheidsmeter zit te staren? En hoeveel ongelukken zijn daar het gevolg van? Een bekeuring voor 4 km teveel is op de meeste meters net zoveel als de breedte van de wijzer, niet voor niets, dat is een maat voor de (on)nauwkeurigheid van on-geijkte meters!

gerard van tol
gerard van tol13 nov. 2017 - 13:00

Ach is weer makkelijk verdient belastinggeld. Maar o wee als je een misdrijf wil melden, mag je als je geluk hebt een afspraak maken op een voor de meeste mensen ongunstig tijdstip. En dan krijg je nog vaak te horen, hier doen we niets mee, want vergt teveel moeite.

janf43
janf4313 nov. 2017 - 12:41

Terecht, zet ze eens neer op de N2 bij Eindhoven, dan kan de score nog beduidend omhoog.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!