Kassa

Ford misleidde klanten met verouderd navigatiesysteem

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ford logo 930x520
Ford heeft een tik op de vingers gekregen van de Reclame Code Commissie (RCC). De autofabrikant is volgens de uitspraak misleidend te werk gegaan in reclames voor navigatiesysteem SYNC 3.
De zaak kwam aan het rollen door de Consumentenbond. Die had ontdekt dat Ford in Nederland nieuwe wagens aan de man bracht met een verouderd navigatiesysteem. De routekaarten van de ingebouwde systemen waren soms wel vier jaar oud, terwijl de kopers van de auto dachten over een actueel systeem te beschikken. Volgens de Commissie had Ford de informatie over de verouderde kaarten niet achter mogen houden.

'Compensatie voor gedupeerden'

De Consumentenbond heeft Ford meteen gevraagd welke maatregelen het bedrijf neemt en of het gedupeerden compenseert. Bijvoorbeeld door de komende updates gratis ter beschikking te stellen en klanten zo nodig te helpen bij het updaten. Ford heeft niet op de vragen gereageerd, maar stelde wel een update met nieuwere kaarten beschikbaar. Ook heeft de bond gehoord dat Ford in beroep gaat tegen de uitspraak van de commissie. ANP

Meer over:

ford, navigatie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Natasja Planjer
Natasja Planjer10 okt. 2018 - 18:11

Dit klopt inderdaad. Onze auto is van februari dit jaar en de navigatie kwam uit 2014. Ford Nederland 2x hierop aangeschreven en ook tegen de verkoopmedewerker geklaagd over deze valse voorlichting. In augustus nieuwe update gekregen, maar deze werkt ook niet goed.

d.schaap
d.schaap10 okt. 2018 - 15:52

VW Volkswagen bied een levenslange gratis update aan bij hun ingebouwde navigatiesystemen vanaf 2015. De update is 2x per jaar en deze zijn redelijk up to date en naar mijn beleving ongeveer 1 jaar achter de werkelijke situatie

Catweazel
Catweazel10 okt. 2018 - 13:25

Het ergste is nog dat je bij een nieuwe auto (van mij is van 2017) er 7 jaar gratis updates bij kreeg. Ja zo kan ik ook iets beloven en met oude kaarten erin zetten en dan enkele jaren wachten en een update krijgen. Hoe kan ik controleren van wanneer de kaarten zijn?

1 Reactie
jhogaarts
jhogaarts10 okt. 2018 - 14:45

Bij mijn Hyundai iX20 krijg ik gedurende 5 jaar garantie bij elke jaarlijkse servicebeurt gratis nieuwe updates op mijn navigatie. Er wordt dan ook een originele sticker op het schermpje geplakt zodat je kunt zien dat hij voorzien is van nieuwe updates.

maffy1948
maffy194810 okt. 2018 - 12:38

Je kan de uit sprak toch wel. Ford wijs je de weg naar de verdommenis. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!