Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ford komt met nieuwe coulanceregeling voor motoren in campers

09-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
932 keer bekeken
  •  
Ford logo 930x520
Ford heeft zwart-op-wit toegezegd vanaf nu coulant om te gaan met nieuwe problemen met 2.2 TDCi motors in campers. Kassa besteedde eerder in november 2016 en oktober 2017 ook al aandacht aan deze motoren. De coulanceregeling gaat echter nu pas van kracht. 

Problemen in 2015

De consumentenvereniging voor camperliefhebbers, NKC, berichtte in juni 2015 al over problemen met Ford-motors in campers. Het probleem zou ontstaan door corrosie in de verstuivers. De NKC kreeg vooral klachten over campers met een kilometerstand onder de 100.000. De kosten voor het vervangen van een in de soep gelopen motor lopen al snel op tot €10.000.

Vertrouwen consument

In 2017 geeft Ford aan met een nieuwe regeling te komen om het vertrouwen van de consument te winnen. Het eerste voorstel wordt weggehoond door de campereigenaren. Sinds eind januari ligt er een definitieve coulanceregeling . Ford beschouwt het onderhoud nu op orde als het motoronderhoud heeft plaatsgevonden volgens de richtlijnen van Ford. Mocht een deel van de onderhoudshistorie ontbreken, adviseert Ford de verstuivers te laten controleren en zo nodig te vervangen. Hierbij wil Ford klanten in de kosten tegemoetkomen.

Nadeel van regeling

De grootste beperking van de coulanceregeling is dat de regeling alleen geldt voor motors die niet ouder zijn dan tien jaar en 364 dagen. Dit terwijl er ook modellen zijn geproduceerd die inmiddels ouder zijn dan 11 jaar. 

Consument moest anderhalf jaar wachten

“Dit was het beste dat mogelijk was”, vertelt NKC-directeur Stan Stolwerk over het eindvoorstel van Ford. “Consumenten hebben lang moeten wachten tot er wat gedaan werd met hun klachten. Dat vertragen verdiende geen schoonheidsprijs. Uiteindelijk heeft Ford nu heel erg zijn best gedaan om te reageren op deze eerdere klachten en is de coulance regeling een verbetering voor de consument.”
Bron: Kassa / NKC
Bekijk hier de uitzending van 14 oktober 2017:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Stefanhammink
Stefanhammink23 nov. 2020 - 16:22

Wat moet ik doen? Ik heb een ford transit custum uit 2014. Nu is afgelopen zaterdag mijn motor stukgelopen door het welbekende probleem bij de 2.2tdci motoren. Mijn bus heeft nu 99000 km gereden. Ford zegt omdat de bus niet bij hun in onderhoudt is geweest zij niks kunnen betekenen. Nu weet ik dat sinds 2013 de wet Monti in het leven is geroepen. Mijn bus heeft altijd netjes onderhoud gehad. Wie kan mij zeggen wat ik moet doen? Mvg stefan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!