Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ford breidt terugroepactie flink uit

09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
logo_ford.jpg
Autofabrikant Ford Motor gaat nog veel meer auto's terugroepen naar de werkplaats vanwege een probleem met de deurvergrendeling. Door een defect kunnen de deuren in bepaalde situaties tijdens het rijden opengaan.
C-Max
Het gaat nu om bijna 2,4 miljoen auto's die zijn verkocht in Noord-Amerika. In augustus kondigde Ford aan dat circa 830.000 auto's teruggehaald moeten worden. Volgens Ford is er één ongeluk gebeurd en zijn drie personen gewond geraakt door het probleem. Het gaat onder meer om de modellen Ford C-Max, Escape, Focus en Mustang.
Lagere winst
De kosten voor de terugroepactie bedragen 640 miljoen dollar. In verband met die kosten denkt Ford dat de winst voor belastingen dit jaar lager zal uitvallen dan eerder gedacht. De winst voor belastingen wordt nu geraamd op 10,2 miljard dollar, in plaats van de eerder voorspelde 10,8 miljard dollar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

emmap
emmap9 sep. 2016 - 17:27

Wat is het belang voor Nederlandse lezers als het gaat om auto's die zijn verkocht in Noord-Amerika?De reactie van CT vind ik wel interessant: een B-Max wordt nl. in het bericht niet genoemd maar zou onder de 'onder meer' kunnen vallen? Bovendien lijkt me dit dan een in NL verkochte auto... Maakt het bouwjaar / -maand nog uit? Lijkt me belangrijk genoeg om wat specifieker te zijn, Kassa! 

cintha tigges
cintha tigges9 sep. 2016 - 13:26

Met onze Bmax hebben wij dit probleem met de defecte deurvergrendeling gehad tijdens onze vakantie in Zweden.Geen letsel maar wel geschrokken en 7dagen op een onderdeel uit Duitsland moeten wachten. Kosten vielen onder de verlengde garantie van Ford. Vervangend vervoer via reisverzekering teruggekregen. Wanneer komt er een terugroepactie in Europa van Ford?.Zijn wij de eerste die met dit probleem te maken hebben? Vlg de Zweedse Forddealer is dit mankent wel bij andere Ford autos gezien oa Cmax.In Nederland nog niets hierover kunnen vinden.Wij zijn in bezit van fotos van het defecte onderdeel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!