Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fonds voor woningisolatie

19-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huis_09.jpg
Huizenbezitters kunnen goedkoop geld gaan lenen om hun woning te isoleren. Ze kunnen een beroep doen op een fonds van 300 miljoen euro waarin minister Stef Blok (Wonen) en twee banken geld hebben gestopt.
Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt. Tegen een rente tussen de 3 en 3,5 procent kunnen huiseigenaren bedragen lenen van 2500 tot 250.000 euro voor isolatie, maar ook voor voor zonneboilers, speciale beglazing en energiezuinige kozijnen. Vanaf begin december kunnen ze bij het fonds terecht.
Regeling
De Rabobank en ASN Bank stoppen samen 225 miljoen in het fonds, het Rijk draagt 75 miljoen bij. Voor huurders komt er volgend jaar ook nog een regeling voor energiebesparing in huizen. Ook daarvoor is vanuit het ministerie 75 miljoen beschikbaar. Blok verwacht dat door het geld voor energiebesparing de bouw en de installatiebranche ook een extra steun in de rug krijgen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!