Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV worstelt met pensioenakkoord

04-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pensioen_359x210_39.jpg
De FNV blijft worstelen met de pensioenen. De federatieraad, waarin het bestuur van de vakbeweging en de voorzitters van de aangesloten bonden het beleid bepalen, vergadert maandag onder zware druk over de onderhandelingen over een pensioenakkoord met het kabinet.
In een brief aan de raad hebben zeven bestuurders van de twee grootste bonden, FNV Bondgenoten en Abvakabo, in scherpe bewoordingen gesteld dat ze het niet eens zijn met het verloop van die onderhandelingen. De vorige bijeenkomst van de federatieraad, op 21 maart, was voor voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten aanleiding om het federatiebestuur en de aangesloten bonden een brief te schrijven, waarin staat dat FNV Bondgenoten zich op zijn positie wil beraden. FNV Bondgenoten en Abvakabo vinden dat de pensioenrechten die mensen tot nu toe hebben opgebouwd goed beschermd moeten worden en dat mensen een zo groot mogelijke zekerheid moeten hebben over de hoogte van hun pensioen. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) liet vrijdag weten dat de vakbeweging wat hem betreft nog de tijd mag nemen om uit deze kwestie te komen. Het gaat maandag om de reguliere tweewekelijkse vergadering van de federatieraad en het pensioenakkoord is dan een van de vergaderpunten. Naar verwachting worden nog geen knopen doorgehakt. Zeven cao-onderhandelaars van FNV Bondgenoten en Abvakabo hebben druk op de ketel gezet door het schrijven van een brief waarin staat dat wat hen betreft de stekker uit de onderhandelingen met het kabinet kan worden getrokken. Wat het CNV betreft is de stekker uit de onderhandelingen trekken geen verstandige optie, aldus maandag voorzitter Jaap Smit van de vakcentrale CNV. Hij vindt dat het akkoord zoals dat vorig jaar juni is gesloten tussen werkgevers en werknemers, nog steeds een goed uitgangspunt voor de lopende onderhandelingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!