Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV wil uitstel herkeuring Wajongers

13-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gehandicapt_07.jpg
Vakbond FNV wil dat de herkeuring van 240.000 jonggehandicapten met een Wajong-uitkering wordt uitgesteld. ,,Als staatssecretaris Klijnsma dit niet aanpast, moeten we weer met minister Asscher en premier Rutte om tafel'', zei voorzitter Ton Heerts van FNV tegenover de Volkskrant.
Werkgelegenheid
,,Er kan pas mee worden begonnen als er werk is voor die mensen. Anders worden er straks Wajongers goedgekeurd die daarmee met een enkeltje in de bijstand terechtkomen'', zegt Heerts. ,,Sommigen komen dan zelfs helemaal zonder inkomen te zitten, omdat ze wat spaargeld hebben of omdat ze bij hun ouders wonen die een inkomen hebben. Dat gaat levens ruïneren en gezinnen ontwrichten.''
Herkeuringen
Klijnsma wil vanaf 2015 alle 240.000 Wajongers herkeuren. Die herkeuring is afgesproken in het sociaal akkoord, dat het kabinet in april heet gesloten met vakbonden en werkgevers. Wie wordt goedgekeurd, verliest zijn uitkering en moet aan het werk. Lukt dat niet, dan wacht de bijstand. Kabinet en sociale partners hebben afgesproken dat er 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Klijnsma heeft 100 miljoen euro beschikbaar om de overgang voor hen wat te verzachten.
Sociaal akkoord
Gelijkmatigheid
Hoorzitting participatiewet 
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!